Het beschermen van gevoelige informatie met Octopus

22-09-2023

Tegenwoordig verloopt bijna alles digitaal, waardoor gegevensprivacy en beveiliging cruciaal zijn voor organisaties met gevoelige juridische zaken, vertrouwenspersonen en klachtenafdelingen. Octopus, de toonaangevende leverancier van juridische zaaksysteemoplossingen, begrijpt het belang van een waterdichte data privacy en beveiligingsinfrastructuur. In dit artikel belichten we de stappen die Octopus onderneemt om de vertrouwelijke informatie van diverse klanten, waaronder gemeenten, overheidsinstanties en bedrijven, veilig te houden.

Toegangscontrole

Toegang tot het Octopus zaaksysteem wordt streng gecontroleerd en beperkt tot geautoriseerde gebruikers. Octopus implementeert meerdere niveaus van authenticatie en autorisatie om ervoor te zorgen dat alleen bepaald personeel toegang heeft tot specifieke informatie. Dit is afhankelijk van hun rollen, rechten en verantwoordelijkheden.

Het naleven van wet- en regelgeving met Octopus

Wij hechten veel waarde aan het voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensprivacy en beveiliging. We passen ons juridisch zaaksysteem aan om te voldoen aan geldende wetten en zijn dan ook op de juiste wijze gecertificeerd. Denk aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en om klanten te helpen bij het naleven van de wettelijke voorschriften.

Regelmatige beveiligingsaudits

We voeren regelmatig beveiligingsaudits en tests uit om mogelijke kwetsbaarheden in onze systemen te identificeren en te verhelpen. Ook worden er ethische hackers ingeschakeld om naar het zaaksysteem te kijken met als doel mogelijke beveiligingslekken en kwetsbaarheden op te sporen en te identificeren. Door continu te monitoren en te verbeteren, kunnen we voortdurend verbeteren.

Veilige gegevensopslag

De gegevens die in het zaaksysteem staan worden veilig opgeslagen op beveiligde servers die voldoen aan de hoogste normen voor beveiliging. Dit om te voorkomen dat burger- en klantinformatie uit lekt. 

Bij Octopus is het beschermen van de gegevens van onze klanten onze hoogste prioriteit. We zijn toegewijd aan het leveren van een veilig en vertrouwd systeem voor het beheer van gevoelige juridische zaken, vertrouwenspersonen en klachtenafdelingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Octopus jouw organisatie kan helpen bij het veilig en efficiënt beheren van vertrouwelijke informatie.

kristy-accountmanager-octopus

Kristy Dekkers

Accountmanager

Meer weten?

Stuur een bericht naar Kristy Dekkers

Wil jij ook met ons je processen "digitaal voor elkaar" inrichten?

Octopus is samen met onze klanten ontwikkeld tot een in te richten product. We bespreken graag hoe de mogelijkheden passen bij de behoefte van je organisatie of instelling.

 

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste octopus nieuws