Octopus schittert onaangetast tijdens Hâck The Hague 2023!

23-10-2023

Den Haag, 2 oktober 2023 – Octopus, de toonaangevende leverancier van geavanceerde juridische zaaksysteemoplossingen voor overheidsinstellingen, heeft opnieuw bewezen dat ze niet te hacken zijn. Tijdens de vijfde editie van Hâck The Hague, georganiseerd door de gemeente Den Haag, doorstond Octopus de ultieme beproeving zonder enige inbraak of datalekken. Lees er hier mee over!

Wat is Hâck The Hague?

Hâck The Hague is een jaarlijks evenement dat in 2017 van start is gegaan. Hâck The Hague daagt ethische hackers wereldwijd uit om de digitale veiligheidssystemen van de gemeente Den Haag te testen. Het doel van dit evenement is om de digitale veiligheid van de gemeente te versterken en bewustwording te creëren over het belang van online beveiliging.

Op maandag 2 oktober 2023 vond Hâck The Hague weer plaats. 116 ethische hackers kregen de kans om de systemen van de gemeente Den Haag en haar leveranciers grondig te testen. Octopus, dat gebruikt wordt door de gemeente Den Haag en tal van andere overheidsinstellingen, deed ook mee aan de test.

Het resultaat

Octopus bleef ondoordringbaar! De hackers uit binnen- en buitenland slaagden er niet in om zwakke plekken te ontdekken in het beveiligingssysteem van Octopus. Dit betekent dat de gevoelige juridische gegevens en zaken die door de gemeente Den Haag en andere klanten worden beheerd, volledig beschermd blijven tegen eventuele bedreigingen. Hier is team Octopus natuurlijk erg trots op!

De resultaten van Hâck The Hague 2023 benadrukken de voortdurende inzet van team Octopus voor de bescherming van gevoelige gegevens. Maar ook het handhaven van de hoogste normen op het gebied van digitale veiligheid. Klanten kunnen erop vertrouwen dat we blijven innoveren en streven naar optimale bescherming in een steeds veranderende wereld.

kristy-accountmanager-octopus-2

Kristy Dekkers

Accountmanager

Meer weten?

Stuur een bericht naar Kristy Dekkers

Wil jij ook met ons je processen "digitaal voor elkaar" inrichten?

Octopus is samen met onze klanten ontwikkeld tot een in te richten product. We bespreken graag hoe de mogelijkheden passen bij de behoefte van je organisatie of instelling.

 

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste octopus nieuws