Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde van 8.4!

21-06-2024

Bij Octopus zijn we trots te melden dat ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek opnieuw positieve resultaten heeft opgeleverd. Dit jaar hebben we een indrukwekkend gemiddeld cijfer van 8.4 gekregen van onze klanten. In dit artikel vertellen we je graag meer over de aanpak van ons onderzoek, de inzichten die we hebben opgedaan en onze plannen voor verbetering.

Op locatie bij onze klanten

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit jaar de meeste afspraken op locatie bij onze klanten gehouden in plaats van online. We merkten dat persoonlijk contact waardevol is om een beter begrip te krijgen van de wensen en behoeften van onze klanten. Door deze aanpak konden we direct inspelen op eventuele vragen, wat heeft bijgedragen aan de positieve feedback die we hebben ontvangen.

Positieve punten en verbeterpunten

Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek kwamen zowel positieve punten als verbeterpunten aan het licht. Onze klanten waardeerden vooral onze kundigheid, uiterst vriendelijke communicatie en expertise op het juridische domein. Er zijn echter ook enkele aandachtspunten die we serieus nemen, zoals het verbeteren van de releasenotes. Deze feedback helpt ons om onze diensten en producten verder te verbeteren.

Bespreking tijdens de Octopus maandmeeting

De uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek zijn tijdens de Octopus maandmeeting met het hele team besproken. We geloven sterk in transparantie en teamwork, en daarom betrekken we het hele team bij het bespreken van deze resultaten. Dit zorgt ervoor dat iedereen binnen Octopus op de hoogte is van de klanttevredenheid en gezamenlijk kan werken aan verbeteringen.

Blij met een 8.4, maar we streven naar meer

Hoewel we erg blij zijn met het gemiddelde cijfer van 8.4, zien we dit als een motivatie om nog beter te presteren. We zijn vastbesloten om onze klanten volgend jaar een nog betere ervaring te bieden en hopen het cijfer verder te verhogen. Dit betekent dat we blijven investeren in zowel ons systeem als onze klantrelaties.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8.4 zijn we erg tevreden, maar we blijven streven naar een nog hoger cijfer. Bij Octopus zetten we ons in om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hen de best mogelijke ervaring te bieden.

Bedankt aan al onze klanten voor hun waardevolle feedback en vertrouwen in Octopus. Samen gaan we voor een nog beter resultaat in het komende jaar!

kristy-accountmanager-octopus-2

Kristy Dekkers

Accountmanager

Meer weten?

Stuur een bericht naar Kristy Dekkers

Kom met ons in contact!

Heb je vragen of wil je meer weten over Octopus? Of je nu een demo wilt inplannen of een specifieke vraag hebt, wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste Octopus nieuws