Termijnbewaking van Octopus: De burger centraal en het voorkomen van dwangsommen

25-08-2023

In de wereld van juridische procedures, is het van essentieel belang om processen te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat termijnen worden nageleefd. Burgers vertrouwen erop dat hun zaken en bezwaren tijdig en rechtvaardig worden behandeld, terwijl gemeenten soms worstelen met het handhaven van wettelijke termijnen om ongewenste dwangsommen te vermijden. Octopus is hiervoor de oplossing! Dit juridische zaaksysteem heeft namelijk termijnbewaking als functionaliteit. Hierdoor kan de gemeente de burger centraal stellen, terwijl ze tegelijkertijd vol vertrouwen de juiste termijnen en deadlines naleven.

De kracht van termijnbewaking

Termijnbewaking gaat over meer dan alleen tijdmanagement. Het gaat om het waarborgen van de rechten en verwachtingen van burgers en het voorkomen van onnodige administratieve lasten en financiële straffen voor gemeenten. Octopus stelt gemeenten in staat om proactief termijnen in te stellen voor verschillende zaken. Denk aan klachten, bezwaren en beroepen. Met het systeem kunnen zowel aangepaste termijnen, als wettelijke termijnen moeiteloos worden beheerd en bewaakt.

De burger staat centraal

In een tijd waarin klantenservice en transparantie erg belangrijk zijn, is het cruciaal dat gemeenten hun focus leggen op de burgerervaring. Bij Octopus begrijpen we dit en daarom is termijnbewaking ontworpen. Door snel en efficiënt te reageren op zaken en bezwaren, vergroot een gemeente haar geloofwaardigheid. Daarbij bouwt ze vertrouwen op bij haar inwoners. Octopus stelt de behandelaar in staat om op de hoogte te blijven van de voortgang van elke zaak, wat weer resulteert in verbeterde communicatie met de betrokkenen.

Het voorkomen van dwangsommen voor de gemeente

Het niet naleven van wettelijke termijnen kan grote gevolgen hebben voor gemeenten. Denk aan dwangsommen die opgelegd kunnen worden. Octopus maakt het mogelijk voor gemeenten om deze risico's te minimaliseren. Dit doen we door ervoor te zorgen dat alle zaken en bezwaren op tijd worden afgehandeld. Met Octopus aan je zijde kun je dus met vertrouwen de uitdagingen van de moderne juridische wereld tegemoet treden en een hoogwaardige dienstverlening aan de inwoners blijven bieden.

kristy-accountmanager-octopus

Kristy Dekkers

Accountmanager

Meer weten?

Stuur een bericht naar Kristy Dekkers

Wil jij ook met ons je processen "digitaal voor elkaar" inrichten?

Octopus is samen met onze klanten ontwikkeld tot een in te richten product. We bespreken graag hoe de mogelijkheden passen bij de behoefte van je organisatie of instelling.

 

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste octopus nieuws