Wat doet Octopus voor organisaties in de zorg?

01-07-2024

Octopus is oorspronkelijk ontworpen voor de juridische afdeling bij gemeenten, maar sinds een aantal jaar worden we ook in de zorgsector gebruikt. Hierbij bieden we een complete oplossing die zorgverleners ondersteunt bij het verlenen van hoogwaardige zorg terwijl ze zich geen zorgen hoeven te maken over administratieve taken die daarbij komen kijken. In dit artikel lees je wat Octopus allemaal kan doen voor zorgorganisaties. 

Administratieve vereenvoudiging en versnelling

Zorgmedewerkers zijn er om zorg te verlenen, niet om heel hun werkdag bezig te zijn met administratieve taken. Octopus stroomlijnt administratie en verslaglegging, waardoor zorgverleners meer tijd kunnen besteden aan wat er echt toe doet: hun patiënten.

Efficiënte informatiedeling en overdracht tussen collega's 

In de zorg zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de zorg voor één cliënt. Octopus biedt een centrale plek voor interne overdracht en feedback, waardoor een eenduidige werkmethode wordt nagestreefd. Met onze cloudoplossing is informatie altijd en overal beschikbaar, terwijl logging van wijzigingen zorgt voor volledige transparantie.

Deadlinebewaking en taakbeheer

Met Octopus zijn medewerkers verzekerd van tijdige herinneringen voor nieuwe of opvolgende taken. Managers hebben inzicht in de werkvoorraad van medewerkers en kunnen taken eenvoudig toewijzen, terwijl handige dashboards direct de voortgang en werkdruk tonen. Zo blijft de workflow gestroomlijnd en efficiënt.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Octopus is niet alleen een kant-en-klare oplossing, maar kan ook worden aangepast aan specifieke behoeften. Voor organisaties die moeten voldoen aan de Wet zorg en dwang, bieden we applicaties die de implementatie van deze wet ondersteunen. Onze flexibiliteit stelt organisaties in staat om de software aan te passen aan hun specifieke procesbehoeften.

Een kort succesverhaal uit de zorg

Een voorbeeld van onze toewijding aan de zorgsector is onze samenwerking met vertrouwenspersonen organisaties. Door nauw met hun samen te werken, hebben we een module ontwikkeld die specifiek is afgestemd op de behoeften van deze organisaties. Hiermee hebben we bijgedragen aan een soepele invoering van het cliëntenvertrouwenswerk in Nederland.

Conclusie

Octopus biedt niet alleen een softwareoplossing, maar een partner die zich inzet voor het succes van zorgorganisaties. Door te focussen op administratieve vereenvoudiging, efficiënte informatiedeling, deadlinebewaking, flexibiliteit en succesvolle implementaties, dragen we bij aan het verbeteren van de zorgverlening in Nederland.

kristy-accountmanager-octopus-2

Kristy Dekkers

Accountmanager

Meer weten?

Stuur een bericht naar Kristy Dekkers

Kom met ons in contact!

Heb je vragen of wil je meer weten over Octopus? Of je nu een demo wilt inplannen of een specifieke vraag hebt, wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste Octopus nieuws