logo

Gemeente Den Haag stapt na jarenlang On-Premise gebruik over op Octopus cloudversie

Het resultaat

Facts

500.000 Inwoners

3e Grootste stad van Nederland

Hoofdstad van Provincie Zuid-Holland

9.000 Medewerkers op het stadskantoor

logo_gemeente_den_haag

De juridische medewerkers van Den Haag werken gemeente breed voor diverse interne diensten. Octopus neemt een centrale positie in voor de verwerking van de juridische zaken.

De vraag

Gemeente Den Haag werkte al ruim 20 jaar met de on-premise versie van Octopus. In 2021 is de wens ontstaan om in de cloud te gaan werken om de dienstverlening nog beter in te kunnen vullen. Tijdens de overgang moesten alle lopende en afgewerkte zaken beschikbaar blijven dus deze hebben we gemigreerd.

Octopus is tevens geschikt gemaakt voor aansluiting op portalen als Haal Centraal en MijnDenHaag.

De oplossing

Naast de overgang naar Octopus Web zijn koppelvlakken aangemaakt op basis van de nieuwe ZGW-standaard (Zaakgericht Werken) en zijn er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld om de werkprocessen te optimaliseren. 

Octopus groeit mee met Gemeente Den Haag

Het resultaat

Met de overzichtelijke werkomgeving in de cloudversie van Octopus werkt het systeem intuïtief en ondersteunend. Behandelaars van zaken hebben meer overzicht en het systeem begeleidt de te verrichten handelingen. Octopus is overal te benaderen via een browser en medewerkers zijn dus niet meer afhankelijk van een lokaal geïnstalleerde versie.

Kom met ons in contact!

Heb je vragen of wil je meer weten over Octopus? Of je nu een demo wilt inplannen of een specifieke vraag hebt, wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Blijf maandelijkse op de hoogte van het laatste Octopus nieuws